top of page

En dag på Timotej

Här kan du läsa mer om en typisk dag på våra avdelningar Smultron och Jordgubben. 

Smultron –

07.45 – Förskolan öppnar. Smultronbarnen tas emot ute på Jordgubbsgården fram till klockan 9. Vi har samma rutiner i stort sett varje dag för att skapa trygghet för barnen. Barnen leker i sandlådan, klättrar, gungar och upptäcker utemiljön. Ibland tar vi en promenad i närområdet eller leker i skogen. 

 

09.45 – Vi går till Smultrongården och äter frukt. Sedan går vi in några barn i taget. Barnen tränar på att ta av sig kläderna själva och hänga dem på sina krokar. Därefter går de på pottan/toaletten eller byter sin blöja med hjälp av pedagogerna. 

 

11.00 – Dags för lunch. Barnen hjälper till att duka. De tar mat, skär och äter själva efter egen förmåga. När de ätit färdigt tränar de på att duka av. 

 

11.45 – Vila. Barnen sover på madrasser med egen kudde, gosedjur, napp eller liknande. Någon vuxen finns med vid vilan när barnen ska somna. Det ska vara en skön och avkopplande stund på dagen. Vi önskar att alla barn får vakna i sin egen takt. 

När barnen vaknar finns tid för arbetsstund och lek. Det finns mycket olika material att arbeta med. Barnen får träna på att vänta på sin tur och vi uppmuntrar till att ställa tillbaka material innan de påbörjar något nytt. 

 

14.00 – Barnen äter mellanmål inne eller ute beroende på väder och årstid. 

 

16.30 – Förskolan stänger. 

 

Jordgubben

 

07.45 – Vi välkomnar barnen utomhus på vår gård i kläder anpassade efter väder. 

 

09.00 – Vi går in. Några barn i taget så tid finns för att klä av sig själv. Därefter är det arbetsstund. Barnen väljer aktivitet. Här finns många val att göra inom ämnen som språk, matematik, praktiska vardagsövningar, kultur, konst och hantverk. På Jordgubben finns en ateljé och en snickarverkstad för skapande. Bygg och konstruktion där vi bygger med lego, byggstavar och byggpussel. Under förmiddagen serveras också frukt. 

11.00 – Samling. Här jobbar vi gruppstärkande med namnsånger, musik, rörelse och drama. 

11.30 – Dags för lunch! Barnen dukar fram och sätter sig till bords. 

 

12.15 – Vi går ut på gården. Vi strävar efter att vara ute så mycket som möjligt, men är ibland inne på eftermiddagen under den kallaste tiden på året. 

 

14.00-14.30 – Mellanmålsdags! 

 

17.00 – Förskolan stänger. 

Fästpunkt 1
Timotej logga_edited_edited.png
bottom of page