top of page

Våra aktiviteter

En gång i veckan går våra Smultron och Jordgubbar på utflykt till skogen. Smultronen för sig och i sin egen takt, medan Jordgubbarna passar på att ta lite svårare vägar till utflyktens mål. Längs vägen stannar vi upp och pratar om det vi ser i naturen, och utflykten avslutas med fruktstund, och såklart massa lek! Varje vecka har vi också fredagsfys tillsammans på Jordgubbens gård där vi sjunger, dansar och rör oss tillsammans. 

 

Självklart har vi också årliga och traditionella aktiviteter som bidrar till gemenskapen mellan såväl våra Smultron och Jordgubbar som till kooperativets gemenskap. Under vårterminen arbetar vi med ett nytt tema för varje år som vi sedan sätter ihop till en musikal. Vi har Alla hjärtans dag-maskerad, bakar och äter smaskiga semlor på Fettisdagen, och springer Timotejloppet på Förskolans dag. När det går mot sommar packar vi ihop och går på utflykt till den intilliggande Örnbergsskogen, där vi leker och äter lunch ute i naturen. När vårterminen når mot sitt slut sätter vi upp musikalen vi arbetat med. Sedan är det dags för midsommarfirande. Då dansar vi allihop runt midsommarstången! 

 

På höstterminen är många barn nya och då jobbar vi med gruppstärkande aktiviteter såsom namnsånger, lek och drama. Som under hela året följer vi årstidsväxlingarna. Hösten är extra vacker med alla löv i fina färger som vi kan skapa med. Spännande med ekollon som faller från vår ek, päronen som mognar i vårt päronträd, och kastanjerna som faller från träder utanför den närliggande restaurangen. Vi tar ett gruppfoto som alla barn får med sig hem, har höstmaskerad, luciafirande och jullunch. 

Kometgruppen

När våra barn påbörjar sitt sista år hos oss ingår de i en 5-årsgrupp som vi kallar Kometgruppen. Kometerna träffas en gång i veckan och får lära sig spännande saker om rymden och jordens utveckling. 

Timotej logga_edited_edited.png
bottom of page